Am început luna octombrie cu un nou atelier #eduCAR cu scopul de a iniția membrii în parcurgerea unor zone alpine din abruptul Bucegilor: văi, creste, brâne și așa mai departe; în mod popular așa numitele ”trasee nemarcate”.

Membrii mai experimentați le-au prezentat colegilor aflați la început de drum noțiunile esențiale despre planificarea turei, orientare pe traseu, echipament, regrupări, filat, rapel, noduri și multe alte tips & tricks folositoare în explorarea în siguranță a frumuseților muntelui pe aceste trasee alpine mai greu accesibile.

Prima zi a fost alocată workshop-urilor la Refugiul Coștila, după care seara ne-am adunat cu toții în Bușteni la Căminul Alpin unde am pus la punct detaliile turei practice.

A doua zi dimineața ne-am împărțit pe echipe și pe mai multe trasee:

  • Valea Gălbinele cu ieșire prin Hornul Coamei sau prin Valea Scorușilor și retragere pe Creasta Văii Albe și Brâna Aeriană
  • Valea Mălinului cu retragere pe Valea Gălbinele
  • Valea Bucșoiului cu retragere pe Creasta Balaurului  

În total au fost 13 membri participanți si 7 îndrumători care au luat parte la această ieșire memorabilă la munte.

Toate echipele s-au descurcat de minune punând în practică lucrurile exersate cu o zi înainte. Felicitări tuturor, sa ne revedem cu bine și la alte acțiuni similare, fără griji ca o sa mai fie!

Mulțumiri speciale organizatorilor Alex Pauna, Alex Racoți, Andrei Dumitrache, Bogdan Tudor Sandu, Cristina Cucu, Ionut Papa, Stefan Mera pentru munca depusă și răbdarea necesară lansării acestei inițiative ce dezvoltă comunitatea alpină româneasca!

🧪 Bonus! Teste COVID-19 au fost puse la dispoziția participanților, pentru posteritate!