Pe lângă faptul că vei face parte dintr-o comunitate de oameni reuniți prin pasiuni comune - natura și muntele, intrând în Clubul Alpin Român - Filiala București vei beneficia și de următoarele facilități:

Ateliere practice

Ateliere gratuite sau cu taxă modică pentru exersarea și dobândirea de noi abilități și tehnici esențiale pentru parcurgerea eficientă și în siguranță a diferitelor tipuri de trasee.

Cursuri teoretice la sediul din București

Situat în centrul capitalei (Blvd. Regina Elisabeta 35), sediul poate fi utilizat pentru întâlniri, seminarii/cursuri, ateliere, proiecții.

Membrii experimentați sunt dornici să împărtășească din cunoștințele lor celor aflați la început de drum.

Sediul CAR din București

Reduceri la magazinele cu profil montan

25% reducere din prețul întreg la:

20% reducere din prețul întreg la:

15% reducere din prețul întreg la:

10% reducere din prețul întreg la:

Reduceri la sălile de cățărat

BLOKX

Membrii Clubului Alpin Român beneficiază de tarife reduse pentru utilizarea facilităților puse la dispoziție de către sala de cățărat BLOKX:

  • Reducere de 20% pentru intrările simple
  • Reducere la abonamente la o rată echivalentă cu cea oferită elevilor și studenților, conform prețurilor afișate pe website

Cazare la Căminul Alpin din Bușteni

Pentru coplata utilităților se percepe o taxă de 50 de lei/noapte pentru membrii Clubului Alpin Român și 70 de lei/noapte pentru invitații acestora.

Asigurare de accident și de călătorie în străinătate pentru activități montane

În premieră pentru România, practicanții sporturilor și activităților montane și de aventură care sunt membri ai Clubului Alpin Român vor putea beneficia de asigurări de accident și de călătorie.

Acestea vor acoperi o gamă foarte largă de activități: alpinism, escaladă, via ferrata, drumeție, schi, schi de tură, snowboard, rafting, parapantă, paragliding, ciclism, mountain bike etc.

Pentru sportivii legitimați, sunt acoperite atât antrenamentele, cât și competițiile.

  • Mai multe detalii aici.

Refugiul Coștila

Deschis pentru întreaga comunitate alpină, refugiul Coștila îi așteaptă primitor și pe membrii CAR.

Refugiul a fost renovat de către Clubul Alpin Român și în prezent are 36 de locuri disponibile (față de 24 înainte de renovare).

Afiliere UIAA

Clubul Alpin Român este membru cu drepturi depline a Uniunii Internaționale a Asociațiilor de Alpinism (UIAA) din anul 1937 și aderă la statutul acestei organizații.

În baza acestei afilieri se pun bazele schimburilor de experiență și cursurilor specializate la prețuri preferențiale organizate de mentori din străinătate.

Membrii cluburilor afiliate UIIA pot beneficia de reduceri la unele cabane sau refugii din străinătate.

Manual de alpinism UIAA

Suntem mândri și bucuroși să anunțăm că versiunea în limba română a Manualului de alpinism UIAA fost dezvoltată în colaborare cu Clubul Alpin Român și este gata de comandă.