Autor: Alex Coman

Pe data de 10 Dec. am mers la bulgari. Era o zi cu vreme caldă pentru Decembrie.

Am ajuns la graniță și era 1 km de tiruri la coadă. După graniță am ajuns la faleza Sredna Kula. Am mers la sectorul 1. Aici, eu Petre și cu Proiectil am curățat zona de filat de la traseele: S3 si S6. Am tăiat din crengile de nuc, am mutat o parte din gunoaie și Petre a curățat la S2 niște mărăcini și crengi.
Problema este că lângă traseul S3 si S4 este mult moloz și e nasol de filat. Ne-am încălzit pe traseul S5- 6a întâi.

Traseu S5 - 6a

Dupa asta am intrat pe traseul S6 - 6a+. Acesta este mai interesant și cu miscări în zig-zag cumva. Iar la top am făcut un traverseu. Am mai curățat din mărăcinii care creșteau în prize și crengile de nuc care stau la fundul cățărătorului. Nu am legat traseul dar este un traseu fain și ar mai merita cățărat.

Dupa asta m-a convins Petre să încercăm traseul S3, un 6b+ cu crux în partea de sus de la 2 metri până la top. Partea nasoală este că abia se văd prizele de două degete deasupra bolovanului. A fost puțin ciudat de asigurat al doilea spit.

Petre a reușit să lege traseul din a doua încercare, dacă nu greșesc.

De aici am decis sp mergem la sectorul 2.

La sector doi am decis să cățăram S2 - 6a+. Aici era o grămadă scârboasă de moloz, mochete, televizor spart cu cioburi, și niște rahat de câine în top ca cireașa de pe tort.

Acesta a fost cam cel mai interesant traseu al zilei. Are cățărare banală până la o burtică/mică surplombă, apoi mâzgă și prize mici sub top. Sub top era foarte murdară stânca și am cățărat pe 2-3 prize de picior relativ curate. Traseul este destul de fain dar merită cățărat când e mai cald și mai uscat afară.

Concluzia turei este că faleza trebuie curățată și întreținută dacă vrem să mai vină cineva vreodată acolo. Sunt grămezi de moloz la fiecare faleză și face atmosfera cam nasoală plus că trebuie să încerci să nu pui husa de coarda pe moloz sau pe jeg. Eu cu Silviu, Lemmy și cu băieții din weekend am tot jupuit ciulinii și am tăiat crengile copacilor, dar molozul cere mai multă muncă…