Prima tură CAR UnivBuc din acest an s-a încheiat cu bine.

Colegii noștri din Departamentul de Drumeție au făcut o ieșire de iarnă în Munții Iezer, unii pe rachete, alții pe schiuri de tură, dormind o noapte la refugiul Iezer.

În prima zi, urcarea destul de pieptișă de pe Piciorul Iezerului cu rucsacurile grele în spate i-a încălzit bine pe participanți și le-a reamintit că suprizele frumoase nu se câștigă atât de ușor. Asta pentru că, la ieșirea din pădure, Iezerul li s-a arătat în toată splendoarea lui.

Odată ajunși la refugiu, au uitat și de efort și de frig și s-au pus pe glume și pe calorii.

A doua zi a fost despre parcurgerea crestei principale de la vârful Iezerul Mare până la vârful Bătrâna. Colegii noștri au trecut mai întâi prin soare cu dinți, apoi prin nori, chiar și un soi de white-out, și prin vânt (temperatura resimțită fiind de circa -25 de grade!). Au răbdat cu stoicism, ca niște montaniarzi adevărați și bine echipați. Coborârea pe Plaiul lui Pătru le-a oferit o priveliște minunată către culorile apusului.

A fost o tură de iarnă de anduranță, în care colegii clubului au (re)învățat despre testarea limitelor de efort, temperatură și chiar orientare. Recomandăm acest gen de ieșire persoanelor cu experiență, antrenament și cu echipamentul adecvat condițiilor meteorologice.

Video

Galerie foto